other # What Time Will It Be In 14 Hours

What time will it be in 14 hours? – The date and time will be 06/22/2022 01:05:33 AM 14 h Hours calculator to find out what it will be 14 hrs from now. The time 14 hours from now [Tuesday, 21 June, 11:05:45 AM] will be Wednesday, 22 June, 1:05:45 AM India Standard Time.

To solve for time, use the formula for time, t = d/s, which means time equals distance divided by speed.

To add time, you add the hours together, and then you add the minutes together. Because there are only 60 minutes in an hour, you cannot have a time whose minute value exceeds 60. In this case, subtract 60 minutes and add one more to the hour.

Basic Arithmetic: Addition and Subtraction with Time

Study concepts, example questions & explanations for Basic

Example Questions

Example Question #1: Addition And Subtraction With Time

Jimmy started taking his math test at 11:03 AM, finishing at 12:29 PM. How many minutes did it take Jimmy to complete the test?

Possible Answers:

26 min.

106 min.

60 min.

86 min.

Correct answer:

86 min.

Explanation:

First, we need to find how long it took Jimmy to finish the test.

Subtract the hours, then subtract the minutes.

12−11=1 hour

29−3=26 minutes

Now, the question asks how many MINUTES it takes Jimmy to finish the test. Convert the hour into minutes.

One hour=60 minute

60+26=86

Example Question #1: Addition And Subtraction With Time

What Time Will It Be In 14 Hours -Pete worked on his homework, which took him 1 hour and 24 minutes to finish. If he started his assignment at 8:45 PM, what time did he spend his reading?

Possible Answers:

9:59 PM

10:19 PM

9:49 PM

10:09 PM

Correct answer:

10:09 PM

Explanation:

Hours=8+1=9 Example Question #1: Addition And Subtraction With Time

If you lie down to nap at 2:30 and sleep for 73 minutes, what time will it be when you wake up?

Possible Answers:

2:37

3:37

3:33

3:03

3:43

Correct answer:

3:43

Explanation:

First, we need to convert 73 minutes into a combination of hours and minutes. One hour is equal to 60 minutes; therefore, we can rewrite 73 minutes as the following:

73 min=60 min+13 min

, and because

60 min=1 hour

73 min=1 hour+13 min

Now we need to add 1:13 to 2:30.

2:30+1:13=3:43.

Thus you wake up from your nap at 3:43.

Report an Error

Example Question #1: Addition And Subtraction With Time

If Andrew leaves his house at 2:31 pm and it takes him precisely two hours and fourteen minutes to get to his office and then another eight minutes to get to his desk, at what time will he be at his desk?

Possible Answers:

5:02pm

4:43 pm

4:53 pm

4:45 pm

5:53 pm

Correct answer:

4:53 pm

Explanation:

The first step in this process is to add two hours and fourteen minutes to 2:31 pm. Add them together, hours first, and then minutes:

Hours 2+2=4

Minutes: 31+14=45

So we know now that Andrew made it to his office at 4:45 pm. Add your final eight minutes to complete the problem:

45+8=53.

The hour has not changed, so we know that Andrew arrived at his desk at 4:53 pm.

Report an Error

Example Question #5: Addition And Subtraction With Time

Melissa started practicing piano at 3:34 PM. She practiced until 5:17 PM. How long did she practice?

Possible Answers:

1 hour and 17 minutes

2 hours and 17 minutes

2 hours and 43 minutes

1 hour and 43 minutes

Correct answer:

1 hour and 43 minutes

Explanation:

Hours:5−3=2

Minutes: 17−34=−17

Since we can’t have negative minutes, add 60 to the minutes and subtract one from the hours (60 minutes = 1 hour).

Hours:2−1=1

Minutes: −17+60=43

Report an Error

Example Question #1: Addition And Subtraction With Time

Nate started his math, history, English, and French homework at 3:00 pm. It took him 45 minutes to finish his math homework, 23 minutes to finish his history homework, 47 minutes to finish his English homework, and 32 minutes to complete his French task. What time did Nate stop doing homework?

Possible Answers:

5:33 pm

6:33 pm

5:27 pm

6:27 pm

Correct answer:

5:27 pm

Explanation:

First, start by adding up the total amount of time Nate spent doing his homework.

45+23+47+33=147

Now, subtract 60 minutes until the number of minutes is less than 60 to figure out how many hours and minutes it took him to do his homework.

147−60=87

87−60=27

Because we subtracted 60 twice, we know he has done 2 hours and 27 minutes of homework.

To figure out when he finished doing his homework, add the hours together and the minutes together.

Hours:3+2=5

So then he finished at 5:27 pm

Minutes=45+24=69

Because there are only 60 minutes in an hour, you cannot have a time whose minute value exceeds 60. In this case, subtract 60 minutes and add one more to the hour.

Hours=9+1=10

Minutes:69−60=9

Also read 24.5 cm to inches

Introduction to [pii_email_b926e7143cf6383ce8e4] pii_email_b926e7143cf6383ce8e4 If it involves checking our email, Microsoft Outlook is the very… Read More

February 7, 2023

pii_email_65cb48a309da84008fa5 - If it involves checking our email, Microsoft Outlook is the very first and… Read More

February 7, 2023

[pii_email_b613b55063b6dfe671d8] pii_email_b613b55063b6dfe671d8 If it involves checking our email, Microsoft Outlook is the very first and… Read More

February 6, 2023

pii_email_49421343b3768b8616fb pii_email_49421343b3768b8616fb If it involves checking our email, Microsoft Outlook is the very first and… Read More

February 6, 2023

Under Deliveroo Uber Europeclark Street journal - The Europeclark Street Journal is a respected European… Read More

January 31, 2023

nb65 conti roscosmosabramsbleepingcomputer - A hacking group named nb65 used Conti's leak ransomware basis code… Read More

January 30, 2023

## Review What Time Will It Be In 14 Hours. Cancel reply